Regler
Följande produkter är tillåtna:
- Alla färska, oförädlade växter och svampar
- Allt färskt kött (får vara styckat och malet)
- All färsk fisk (får vara styckad) och färska skaldjur
- Korv (jag har inte möjlighet att göra egen korv)
- Rökt kött och rökt fisk (däremot inte färdigt gravad fisk)
- Grädde, mjölk, ost, creme fraiche och gräddfil
- Smör och 0ljor
- Mjöl och jäst
- Vin, öl och sprit
- Kryddor, örter (också torkade) och salt
- Socker och sirap
Listan kan komma att få något enstaka tillägg, ifall jag upptäcker att jag har glömt bort någon produkt som jag saknar möjlighet att framställa själv.
Följande, ofta använda, produkter är inte tillåtna:
- Krossade- eller passerade tomater samt tomatpuré
- Torkad färdig pasta och färdig färskpasta
- Buljongtärningar eller annan färdig buljong
- Färdigt bröd i någon som helst form
- Färdiga såser som ketchup, salsa, majonnäs, sweet chili-sås och liknande
- Alla konserver och frysta varor
Det är som sagt högst troligt att jag har missat några viktiga produkter som jag måste tillåta, men listan torde i alla fall ge en tydlig bild av var gränsen för "mat från grunden" skall gå. De största omställningarna från min tidigare matlagning kommer att vara att sluta använda färdig pasta, tomatkross, buljongtärningar, konserver och vissa frysta varor. Till mitt förfogande har jag ett normalt utrustat kök i min studentlägenhet.
Jag kommer att upplysa er om vidare detaljer vad gäller förutsättningarna när starten för den lilla utmaningen närmar sig.
Hälsar Benjamin
Bokmärkt!
SvaraRaderaSka bli spännande att följa!
SvaraRadera