Jag har använt:

1 lök
1 paprika
5 potatisar
3 morötter
5 tomater
500g grytbitar av gris
Man brukar vad jag vet inte ha morötter i gulaschsoppa, men eftersom jag hade dem hemma kändes det dumt att inte slänga i dem. Dessutom utgår de flesta recepten ifrån färdig tomatkross och tomatpuré, vilket naturligtvis inte lämpar sig då jag vill göra allting själv.
Först skall tomaterna flås. Detta g

Nästa steg är att fräsa lök och tomater i smör och lite kryddor. Jag har använt svartpeppar, timjan, chilipulver och salt. Det viktigaste tycker jag är att kryddorna passar till tomatspadet. När det fått fräsa någon minut och löken fått lite färg häller man över vatten. Kastrullen skall bli ungefär halvfull.
När vattnet kokat upp tillsätter man potatis och morot i mindre bitar. Efter ca. 10 minuter kan fläsket skäras i mindre bitar och läggas i. Efter ytterligare 10 minuter tillsätts paprikan, som får koka ungefär 5 minuter. Sedan är det bara att smaka och se till så att potatisen är tillräckligt mjuk!

Soppan smakade fint, men det hade nog varit bäst om jag hade haft en buljong från tidigare att tillsätta för att få ännu mera smak. Samtidigt gör tomaterna spadet tjockt och smakrikt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar