lördag 6 mars 2010

Rätt 4 av 50 - Kallskuren rostbiff med potatissallad

Jag har alltså gett mig på en av de traditionella kalla rätter som så ofta serveras på ställen där man inte har tillgång till uppvärmning men ändå vill hålla lite stil och fason. Rostbiffen blev över från tidigare (rätt 2), så det enda jag behövde göra idag var att slänga ihop en potatissallad. Det finns många recept på potatissallad, men så här brukar jag göra.

Potatis
Purjolök
Creme fraiche

Till majonnäs:
En äggula
1 msk vinäger
½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
Olja

Majonnäsen görs genom att blanda samman äggula, vinäger, salt och vitpeppar och därefter vispa i lite olja i taget. Det gäller att vispa ganska hårt så att majonnäsen tjocknar. Jag har använt olivolja, men man använder oftast rapsolja.


När majonnäsen är klar är det bara att dela potatisarna i mindre bitar, hacka purjolöken och blanda samman ingredienserna som bilden nedan visar.




Inte mycket mer att tillägga! Imorgon tror jag det får bli pasta med någon sås. Kanske rentav pasta bolognese.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar