torsdag 4 mars 2010

Rätt 2 av 50 - Rostbiff

Idag gav jag mig på den klassiska rostbiffen på franskt vis. Tyvärr är bilddokumentationen bristfällig, men slutresultatet är i alla fall dokumenterat. Jag gjorde en hel rostbiff (ca. 1 kg) i en ugnsfast form i ugnen i 125 grader. Det tog nästan två timmar innan köttet hade nåt 60 grader i mitten och blivit vackert rosa. Den engelska rostbiffen görs på högre temperatur under lite kortare tid. Det lönar sig att ha en stektermometer om man ger sig på hela köttstycken i ugn!

Jag kryddade köttet med timjan, svartpeppar och salt. Till rostbiffen åt jag potatis och morot, som jag först kokte och sedan lät ligga med i den ugnsfasta formen. Jag gjorde ingen skild sås, utan hällde bara lite av den sky som bildats i formen över biffen när det hela var klart. Eftersom det egentligen inte finns några fler tekniska moment att redogöra för tror jag att det får räcka så här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar