3 ägg
2 dl vetemjöl3 dl durumvetemjöl
2 msk vatten
2 msk olja
1 tsk salt
Ingredienserna ovan knådas ihop till en jämn och fin deg. Äggen gör degen fet och fin. När den är väl genomknådad och riktigt jämn sätts degen i en plastpåse i kylen i ca. 45 minuter. När man tar ut degen ser man att det är pasta det är frågan om. Sedan delas degen i fyra delar. Varje del kavlas ut, rullas och skärs i små bitar som bilderna visar.



När pastan är kavlad, skuren och utrullad till vacker tagliatelle, som bilderna visar, är det bara att koka den några (5) minuter, så är den klar! Låt oss gå över till såsen. Jag gör ostsåsen med bottenredning, så att vetemjöl (1 msk) blandas i smält smör (snåla inte) och kryddor (peppar, timjan, salt) till en liten sörja. Därefter tillsätts ett par deciliter mjölk och osten smulas i. Såsen får koka i några minuter, så att mjölksmaken skall försvinna. Tänk på att såsen tjocknar väldigt fort när den avlägsnas från värmen.


Det medges att slutresultat inte blev det mest färggranna, men det var desto godare! Nu har jag dessutom torkad pasta för ett par rätter till!
Läckert. Tror du det funkar att göra såsen med vanlig gräddost? Blir kanske inte så smakrikt...
SvaraRaderaSjälvklart! Kan vara trevligt med lite örter i såsen i så fall. Kanske lite lök också! Du kan steka löken i smör (snåla inte) först och sen köra på mjölet när löken fått lite färg. Kan också rekommendera kokt broccoli till ostsåser :)
SvaraRadera