tisdag 25 maj 2010

Rätt 42 av 50 - Fläskfilé med tzatziki och tomatsås

Här är det fyra olika ingredienser som skall falla på plats. Klyftpotatis, tomatsås, tzatziki och fläskfilé. Klyftpotatisen gör man genom att koka potatisklyftor i några minuter, vända dem i smör och sedan baka dem i ugn i 225 grader i ca. 20 minuter, eller tills de får lite färg.

Tomatsåsen görs naturligtvis på färska tomater, som först skalas (se tidigare tomaträtter), hackas grovt och sedan kokas med lite vatten, rosmarin, peppar och salt. Tzatzikin görs på matlagningsyoughurt, turkisk youghurt (i mitt fall) eller avrunnen vanlig naturell youghurt, som blandas med ett par vitlöksklyftor - finhackade eller pressade - och finhackad gurka.

Fläskfilén skivas i lagom bitar och steks sedan i smör på hög värme. Det är viktigt att det går fort med fläskfilén, så att den behåller sin saftighet. Den bör serveras genast när den är klar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar