tisdag 25 maj 2010

Rätt 47 av 50 - Pytt i panna med pocherat ägg

Att göra pytt i panna är inte svårt, men för att inte verka alldeles lat bestämde jag mig för att försöka mig på att pochera ett ägg till. Pytt i pannan gjorde jag på chorizo, potatistärningar och finhackad lök.

Pochera ägg gör man genom att koka upp 1½ liter vatten och tillsätta ett par matskedar ättiksprit och ett par teskedar salt. Därefter kan man ta kastrullen från plattan och låta vattnet sjuda. Ägget kläcks först i en kopp. Nu är det dags att skapa en liten strömvirvel i kastrullen, så att äggvitan skall omsluta gulan i vattnet. Därefter läggs ägget väldigt försiktigt i kastrullen. Man kan röra lite runt ägget, så att äggvitan lägger sig runt gulan. Sedan får ägget ligga tre minuter i vattnet. Därefter får man lyfta upp ägget försiktigt med hålslev eller liknande.

Till pyttipanna tycker jag det är godast med söt senap och saltgurka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar