måndag 31 maj 2010

Rätt 48 av 50 - Schweineschnitzel

Det började blir riktigt svårt att komma på fler rätter som jag inte hade gjort vid det här laget... Den här har jag i alla fall gjort tidigare och kändes som inte så farlig att ta sig an trots tidsbrist. Schweineschnitzel är en blek kopia av wienerschnitzeln som görs på svinkött istället för kalvkött. Jag har enkelpanerat köttet med vetemjöl och ströbröd. Om man vill ha en rejälare panering kan man man vända köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd. Jag brukar göra det med vit fisk, men eftersom köttet redan är ganska kraftigt känns det överflödigt tycker jag.

Sedan är det bara att steka skapelsen i mycket smör. Observera att det behövs mer smör än vanligt eftersom paneringen suger åt sig mycket. Sedan åt jag det hela med citron och klyftpotatis (som jag har gjort flera gånger tidigare, se tidigare rätter).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar