fredag 2 april 2010

Rätt 12 av 50 - Pasta med pesto på torkade tomater

Då ska det äntligen komma några nya rätter. Först ut är alltså hembakt pasta med en hemlagad pesto på torkade tomater. Eftersom solskenet inte är mycket att hänga i julgranen på våra breddgrader den här årstiden har jag torkat några tomatklyftor i ugn som bilden visar. Det gäller att ha låg värme (60-70 grader) och torka dem länge (10-12 timmar).




Därefter skall själva peston göras. Man börjar med att hacka de torkade tomaterna grovt. Sedan läggs de i någon form av behållare tillsammans med cashewnötter (pinjenötter eller mandel går utmärkt), en generös mängd riven parmesanost och så mycket olja som behövs för att få en slät konsistens. Sedan ger man ingredienserna en omgång med en stavmixer och då kan extra olja tillföras om det behövs.



Pastan är från mitt första pastabak (rätt 3). Pastan serveras med pesto och riven parmesanost.


Jag hinner inte orda mer om den här rätten eftersom jag har fyra andra att lägga in...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar