Sedan kryddar man med rikliga mängder timjan, lite salt, ett par hackade vitlöksklyftor och häller över rödvin så att köttet precis täcks. Köttet får nu puttra under lock på svag värme i en dryg timme.
fredag 2 april 2010
Rätt 14 av 50 - Beuf Bourgignone
Då var det dags för en riktig klassiker. Den här mustiga köttgrytan görs med fördel på lite segare nötkött som t.ex. högrev eller fransyska. Köttet bryns först i stekpanna. Därefter lägger man över det i en gryta och häller skyn över. Sedan strör man över lite vetemjöl och blandar väl.

Sedan kryddar man med rikliga mängder timjan, lite salt, ett par hackade vitlöksklyftor och häller över rödvin så att köttet precis täcks. Köttet får nu puttra under lock på svag värme i en dryg timme.
Sedan kryddar man med rikliga mängder timjan, lite salt, ett par hackade vitlöksklyftor och häller över rödvin så att köttet precis täcks. Köttet får nu puttra under lock på svag värme i en dryg timme.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar