fredag 2 april 2010

Rätt 14 av 50 - Beuf Bourgignone

Då var det dags för en riktig klassiker. Den här mustiga köttgrytan görs med fördel på lite segare nötkött som t.ex. högrev eller fransyska. Köttet bryns först i stekpanna. Därefter lägger man över det i en gryta och häller skyn över. Sedan strör man över lite vetemjöl och blandar väl.



Sedan kryddar man med rikliga mängder timjan, lite salt, ett par hackade vitlöksklyftor och häller över rödvin så att köttet precis täcks. Köttet får nu puttra under lock på svag värme i en dryg timme.

Innan köttet börjar bli klart är det dags att steka upp de övriga ingredienserna - lök, champinjoner och sidfläsk (rimmat eller rökt). Sedan läggs också denna blandning i grytan, som får puttra ytterligare 20 minuter.


Nu är grytan klar att serveras med kokt potatis och vin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar