fredag 2 april 2010

Rätt 15 av 50 - Laxsoppa

Förutom oxfilé har jag också gott och köpt en laxfilé på 1,3 kg, som jag ska hitta på antagligen fyra olika rätter med. Först ut är en laxsoppa. Eftersom jag redan har gjort en fisksoppa har jag sett till att variera den tillräckligt mycket för att kunna tillgodoräkna den här på bloggen utan att skämmas för mycket.

Först kokas potatis, morot och lök i vatten och fiskbuljong (som jag kokade på skrovet av den röding som jag panderade och stekte). Jag kryddade soppan med generösa mängder ingefära, muskotnöt och kanel för att ge den en lite rundare smak. Samtidigt som laxen läggs i efter ca. 20 minuter tillsätter man dessutom ca. en deciliter matgrädde, vilket ger ännu mer fyllighet. Därefter bör man se till att inte koka soppan för länge, så att laxen inte blir för mjuk i konsistensen! Runt fem minuter räcker.

Till detta lite dill och varför inte en god öl!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar