Såsen gjorde jag genom en bottenredning med smör, timjan, rosmarin och vetemjöl som jag noga rörde ihop till en jämn massa. Därefter hällde jag helt enkelt på rödvin och en matsked soja. Sedan lät jag alkoholen koka bort och såsen tjockna. Se till att inte ha ett för syrligt vin, alternativt tillsätt lite socker för att dämpa syran! Till köttet och såsen åt jag klyftpotatis, som jag har gjort tidigare.
fredag 2 april 2010
Rätt 13 av 50 - Oxfilé med rödvinssås
Tyvärr är bilddokumentationen från den här rätten bristfällig, men jag ska förklara tillredningsprocessen så gott jag kan. Det hela började med att jag hittade oxfilé till ett väldigt bra kilopris och köpte hem en rejäl mängd - så räkna med en del oxfilé under våren. Konsten i den här rätten är naturligtvis såsen. Oxfilén steks i smör och lite salt på hög värme ett par minuter på var sida (beroende på tjocklek och önskad färg i mitten). Se till att köttbiten inte är för kall, så att mitten blir väl tillredd innan ytan börjar brännas.
Såsen gjorde jag genom en bottenredning med smör, timjan, rosmarin och vetemjöl som jag noga rörde ihop till en jämn massa. Därefter hällde jag helt enkelt på rödvin och en matsked soja. Sedan lät jag alkoholen koka bort och såsen tjockna. Se till att inte ha ett för syrligt vin, alternativt tillsätt lite socker för att dämpa syran! Till köttet och såsen åt jag klyftpotatis, som jag har gjort tidigare.

Såsen gjorde jag genom en bottenredning med smör, timjan, rosmarin och vetemjöl som jag noga rörde ihop till en jämn massa. Därefter hällde jag helt enkelt på rödvin och en matsked soja. Sedan lät jag alkoholen koka bort och såsen tjockna. Se till att inte ha ett för syrligt vin, alternativt tillsätt lite socker för att dämpa syran! Till köttet och såsen åt jag klyftpotatis, som jag har gjort tidigare.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar